Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΝΩΜΗ 16 / 9 / 17

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
 
  ΤΟ ΞΥΛΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

    Σε πλήρη απαρτία  η καφενόβια πρωινή συνέλευση, καθώς ο Σεπτέμβρης παρ` όλες του τις ζέστες, μας ξαναμάζεψε κι επάνω που πίνουμε τον «ερατεινό μας» γίνεται το Σώσον Κύριε, διότι η κυρά Σοφία η γυναίκα του Αρίστου του καφετζή κυνηγάει το γιό της τον Μιχαλάκη ο οποίος γελώντας προσπαθεί να βρει καταφύγιο κοντά μας.
   «Παλιόπαιδο, δε θα σε πιάσω στα χέρια μου, να δεις …»
    Η ιστορία είναι απλή. Ο Μιχαλάκης φανατικός λάτρης  του ιντρενέτ,  ψάχνοντας καμιά σκαμπρόζικη είδηση, βρήκε και φωνάζει τον πατέρα του. «Πατέρα ξύπνα. Έλα να διαβάσεις να δεις πως λειτουργούν οι οικογένειες. Όχι όπως εμείς οι χαζοβιόληδες εδώ !»
  -Ποιος κυβερνάει το σπίτι μωρή  Φατιμέ;
  -Εσύ Μουσταφά μου!
  -Ξαναβγάζεις γλώσσα;
  -Ποτέ αφέντη μου
  Στην Αίγυπτο το συμβάν, όπου κάποιος αγρότης,  κρέμασε ανάποδα τη γυναίκα του και τη μαστίγωσε, μέχρι να παραδεχτεί την κυριαρχία του και να αποδειχθεί περίτρανα ότι το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο και άρα ευλογημένο από τον Πανάγαθο!
   Οι υπέρμαχοι του… « αρσενικού δικαίου», υποστηρίζουν ότι είναι μια αλάνθαστη μέθοδος, γνωστού όντος, ότι, όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος .Είναι κι αυτός ένας τρόπος να δείξεις την αγάπη σου, οδυνηρός βέβαια, αλλά μη ξεχνάτε ότι « Συ δε ανθρώπων τύρανε έρως» κατά τον Σοφοκλή. Στη Ανατολή-να το πούμε κι αυτό- η μέθοδος  του ξυλοδαρμού,  αλλά ποιος μπορεί να αμφιβάλλει; «Εξ Ανατολών πάσα σοφία»  να μη το παραβλέπουμε κι αυτό. Κάτι ξέρανε αυτοί που το είπαν!
  Φυσικά ξεσηκώθηκαν 7 εκατομμύρια Αιγύπτιες και χαλάνε τον κόσμο, ζητώντας την κεφαλή του αγρότη που μαστίγωσε ανηλεώς - λέει το ρεπορτάζ- τη Φατιμέ, γι αυτό και η κυρά Σοφία απειλεί να σπάσει τον υπολογιστή του Μιχαλάκη της  «Αυτά διαβάζεις παλιόπαιδο και παίρνουν τα μυαλά σας αέρα και μου ξεσηκώνεις και τον πατέρα σου, Για τολμήστε….»
  Στην αρχή κλαψούρισε η Φατιμέ  στο δικαστήριο, μ` έδερνε μια φορά το μήνα. Ε, δεν έλεγα τίποτε, άντρας είναι άστονε να ξεσπάει. Μετά το έκανε μια φορά την εβδομάδα. Πάλι το ανέχτηκα και δεν είπα τίποτε, διότι τέλος πάντων ήταν και… γλυκούλης μετά το ξύλο. Αλλά τελευταία το δοκίμαζε κάθε μέρα. Ε, αυτό δεν μπορώ να το υποφέρω  με τίποτε κύριε πρόεδρε, δήλωσε η Φατιμέ –απόφοιτος Πανεπιστημίου του Καϊρου στην υδροδυναμική παρακαλώ- που την πάντρεψαν, ήθελε δεν ήθελε, με έναν αστοιχείωτο αγρότη, που όντας πάμπλουτος την… αγόρασε, ούτως ειπείν και της άλλαξε τον αδόξαστο στο ξύλο.
  -Γυναίκα  είναι κύριε πρόεδρε, απολογήθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο τύπος. Αν δε φάει το ξύλο της πως θα στρώσει. Ξέρεις τι κακό κάνουν τα Πανεπιστήμια κύριε πρόεδρε. Κακό πράμα τα γράμματα. Άμα μάθει η γυναίκα γράμματα παίρνουν τα μυαλά της  αέρα και μόνο με το ξύλο βάζει μυαλό!!!
    Στην λάγνα  Ανατολή όλα αυτά θα πείτε όπου φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη κατάλοιπα από τα παραμύθια της Χαλιμάς με τις χίλιες και μία νύχτες. Παράφοροι έρωτες, παράφορα πάθη, παραφορά μίση, ξυλοδαρμοί  και χοροί της κοιλιάς.-
    Τρεις γυναίκες και τριάντα παλακίδες επιτρέπει το Κοράνι απ` όσο ξέρω, αν δεν άλλαξε κι αυτό. «Τα πάντα ρει» επιμένει από τον τάφο του ο Ηράκλειτος, γιατί όχι κι αυτό. Μήπως κι μείς δε βάλαμε νερό στο κρασί μας. Πως να κυβερνήσεις τριάντα  χωρίς… βούρδουλα .Εδώ έχουμε μία και δεν τα βγάζουμε  πέρα. –
   «Ποιος κυβερνάει το σπίτι Δημητρούλα» ;
   -Εσύ αφέντη μου. Εσύ. Εγώ απλώς… διατάζω!!!
   Θα μου πείτε άλλο Ανατολή και άλλο Ευρώπη. Εδώ ένα απλό φάσκελο ρίχνεις και σε πάει στο δικαστήριο επί διαταράξει της συζυγικής αρμονίας. Κι αν μάλιστα πέσεις σε δικαστίνα  την  έβαψες . Προσκυνάς το κοράνι να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ή όχι;
  -Πάω για τάβλι με τον Χαρίδημο  Νικολέτα μου.
  -Να πας αγόρι μου, να πας ,να πας αγάπη μου. Μόνο πλύνε τα πιάτα πρώτα και βάλε να σιδερώσεις τα ρούχα του παιδιού, γιατί εγώ θα πάω στο κομμωτήριο κι από εκεί θα πάω για ποκεράκι με τη Σούλα.

-Δεν κατάλαβα. Είπατε τίποτε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: